NASI KEBULI KAMBING:
• Siapkan 4 sdm margarin
• 150 gram bawang bombay
• 10 cm kayu manis
• ½ butir biji pala dan memarkan
• 5 butir cengkeh
• 8 butir kapulaga
• 300 gram daging kambing, potong- potong
• 50 mi air
• 1 kg beras yang pulen, cuci kemudian tiriskan
• 750 ml susu cair atau bisa dengan santan
Untuk bumbu yang dihaluskan:
• 10 butir bawang merah
• 5 siung bawang putih
• 4 cm jahe
• 1,5 sdm ketumbar yang sudah disangarai
• ½ sdt merica butiran yang sudah disangrai
• 2 sdt garam
Bahan pelengkapnya:
• 3 sdm bawang merah goreng
• 2 sdm kismis
9 Langkah Praktis Meracik Nasi Kebuli Kambing Khas Arab:
Panaskan mentega hingga meleleh, lalu masukkan bumbu aduk hingga harum dan matang
Masukkan kayu manis, cengkeh, kapulaga, aduk hingga tercium aroma wangi
Tambahkan daging kambing, aduk sampai kaku
Tuangkan air, masak hingga daging kambing menjadi lunak
Beras di kukus hingga +- 30 menit sampai setengah matang lalu angkat.
Taruh beras dalam panci, tambahkan susu atau santan, jerangkan di atas api aduk rata
Tambahkan daging kambing tumis, aduk hingga susu/ santannya habis lalu diangkat.
Kukus kembali selama 30 menit sampai matang dan angkat
Sajikan nasi kebuli kambing khas arab selagi masih panas dengan bahan pelengkapnya agar aroma masih terasa mantap.
***---***
INGREDIENT :
• Prepare 4 tablespoons margarine
• 150 grams of onion
• 10 cm cinnamon
• ½ grain nutmeg and memarkan
• 5 clove grains
• 8 cardamom grains
• 300 grams of mutton, chopped
• 50 mi of water
• 1 kg of fluffed rice, wash and drain
• 750 ml of liquid milk or can be with coconut milk
For mashed seasonings:
• 10 onions
• 5 cloves of garlic
• 4 cm ginger
• 1.5 tablespoons coriander which have been suggested
• ½ teaspoon roasted pepper grains
• 2 teaspoons of salt
Complementary ingredients:
• 3 tablespoons fried shallots
• 2 tablespoons raisins
9 Practical Steps to Mix Arabic Typical Goat Rice:
Heat the butter until it melts, then add the seasoning stir until fragrant and cooked
Add cinnamon, cloves, cardamom, stir until a fragrant aroma is smelled
Add mutton, stir until stiff
Pour in water, cook until the mutton is tender
Steamed rice until + - 30 minutes until half cooked then remove from heat.
Put the rice in a saucepan, add milk or coconut milk, place it on the fire and stir well
Add stir-fried goat meat, stir until the milk / coconut milk is gone then removed.
Steam again for 30 minutes until cooked and lift
Serve the typical Arabic goat kebuli rice while it is still hot with complementary ingredients so the aroma still feels great.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar